Bakgrunn

 
   
 
   
   
     
 

Det begynte i garasjen til NRK på slutten av 80 tallet da Martin Hodges, utviklingsingeniør i NRK og Tom Jørgensen, serviceingeniør i NRK hadde en heftig debatt om resulatatet av en høytalermåling. De ble begge enige om at det var mye morsommere å spille selv. Harald Stensrud, også serviceingeniør i NRK, og Tom startet sine første studioinnspillinger i Stavanger, og det går rykter om at det finnes en DAT tape med "Shot The Monkey" i en meget spesiell versjon. Harald, på nyinnkjøpt G&L gitar, Martin på engelsk bass og sang og Tom på gamle gitarer sammen med Martins Alesis HR16 trommemaskin, startet så opp i rundt 1989-90 for å øve inn noen låter. Det viste seg ettehvert å være stor sprik i musikalsk bakgrunn, og det var slett ikke sikkert at Martin hadde hørt slegere fra norsk Barne-TV, som "Jeg er bjørnen Golargol" eller viser av Alf Prøysen. Det ble etter hvert sirklet inn noen låter som senere ble fremført under TVLA's julekaffe (Teknisk Vedlikeholds Lyd Avdeing i NRK), der det bla ble fremført Whiskey in the Jar, i Thin Lizzy's versjon. Dette ble en så stor suksess at det ble fulgt opp året etter, men denne gangen var det utvidet med Bjørn Grønnerud på slagverk og konserten ble derfor avviklet i NRK's gamle ekkofrie rom, et meget godt lyddempet rom som er nesten umulig å spille i.
Spilleoppdragene stod nå i kø, bla friluftskonsert på Bygdøy og de ettehvert årlige konsertene hos Øystein på Ski. Da vår første trommeslager sluttet å jobbe i rekvisitten på NRK måtte vi prøve å finne en ny. Til en konsert der vi spilte på en vennefest i samfunnshuset på Bøler i 1995, måtte Tom spørre sin klassekamerat fra 6 klasse på Mellom-Nes skole ved Nesbru, nemlig ingen ringere enn Øyvind Hansen (fra bla The End, Can Can og Mercury Motors) om å steppe inn som vikar. Vi hadde bla annonse inne og fikk noe forespørsler med prøvespilling, men det var ikke før Jan Inge Somerseth dro med seg den ikke ukjente Børge Skilbrigt at det begynte å bli fart på sakene. Børge hadde god musikksmak og bidrog sterkt til at reportoaret igjen tok seg opp. Det eneste var at vi stadig vekk måtte spille på Bør Børson Pub, senere omdøpt til Bør og Børson. Øyvind overtok trommestikkene på nytt i 2003, da Børge ville vie mere tid til sine bokprosjekter.
The HOT Dogs har også ved noen anledninger stilt opp som trio og med gjester.

 
   
 
     
     
 

The HOT Dogs har spilt for mange tusen begeistrete publikummere siden slutten av 80-tallet. Dette er musikk som vi så gjerne skulle ha hørt selv .

 
   
     
     
     
     
     
 

En av de første sett-listene våre!

 
   
     
     
   
 
   
 
     
 

Kontakt oss:

 
   
   
 
     
 

Telefon (Tom): 48295708
Email: hotdogs@hotmail.com